Књига Фармакологија добитник награде града Београда – деспот Стефан Лазаревић за дело које представља највредније достигнуће у области медицине

Уџбеник Фармакологија добио је награду града Београда – деспот Стефан Лазаревић за дело које представља највредније достигнуће у области медицине, а постало је доступно јавности први пут на територији града Београда од 1. јануара до 31. децембра 2023. године.

Уредници и аутори књиге су Радица Степановић-Петровић, Мирослав Савић, Маја Томић и Александра Новаковић, а аутори Ана Мицов, Марија Маринко и Урош Пецикоза.

Уџбеник је намењен студентима фармације, али и студентима других здравствених струка као и свим здравственим радницима који у свакодневној пракси примењују знања о лековима у аспектима њихових терапијских и нежељених дејстава, фармакокинетичких особина и клиничке  примене.

Књига Фармакологија доступна је у скриптарници Фармацеутског факултета или путем онлине продајног сервиса факултета (http://www.pharmacy.bg.ac.rs/o-fakultetu/izdava%C4%8Dka-delatnost/6333/eprodaja-knjiga/)