Професорке Фармацеутског факултета међу 2% најцитиранијих светских научника

Са великим задовољством вас обавештавамо да су професорке Фармацеутског факултета поново препознате на глобалном нивоу за свој изузетан допринос науци. Према листи коју сваке године објављује Универзитет Станфорд, а која рангира 2% најцитиранијих светских научника, и ове године међу најутицајнијима у свету нашле су се професорке нашег Факултета.

Професорка Александра Буха Ђорђевић, која је већ трећу годину за редом на овој престижној листи, и ове године је најбоље рангирана научница са нашег Факултета. Професорка Јелена Котур Стевуљевић је такође остварила изузетан успех, будући да је на листи била 2019, 2020. и ове 2022. године. Поред њих, на овој престижној листи налазе се и проф. Јелена Векић, проф. Ана Нинић,проф. Весна Спасојевић Калимановска и проф. Александра Зељковић.

Методологија рангирања заснована је на већем броју критеријума. Међу најзначајнијима су број самосталних научних радова, број радова у којима је научник први аутор или руководилац истраживања, број цитата тих радова, као и Х индекс. За више информација о методологији рангирања и целокупној листи, можете посетити линк.

Ово признање је доказ континуираног рада, посвећености и изузетног доприноса наших истраживача светској науци. Поносни смо на њихове успехе и радујемо се будућим достигнућима.