Програм ПРОМИС

Програм за изврсне пројекте младих истраживача – ПРОМИС је намењен изврсним пројектима младих истраживача, у раној фази каријере.

Циљеви Програма су: укључивање изврсних младих истраживача у научноистраживачки рад, јачање професионалних капацитета младих истраживача у раној фази каријере, оспособљавање младих доктора наука за руковођење пројектима, оспособљавање младих истраживача за конкурисање за друге истраживачке и развојне пројекте на националном и међународном нивоу, посебно у Европској Унији, креирање нових пројектних тимова, подршка изврсним идејама и подршка научноистраживачком раду који ће позитивно утицати на друштво и привреду.

Програм подржава основна и примењена истраживања у свим научним областима.

Пројекти у оквиру овог Програма немају унапред задате теме. Програм омогућава младим докторима наука да дефинишу сопствене програме истраживања, оформе сопствене тимове и сарађују са одговарајућим лабораторијама и истраживачким центрима у Србији и свету.

Више информација о програму можете пронаћи на сајту Фонда за науку Републике Србије.

Програм се финансира средствима Фонда за науку РС односно средствима Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Више детаља у вези пројеката ПРОМИС одобрених Фармацеутском факултету можете погледати у фајловима: Пројекат PsyCise, Пројекат DecodExpo.