ЕРАСМУС+К2 пројекат - онлајн настава

Пројекат под називом Еффецтиве теацхинг фор студент енгагемент анд суццесс ин дигитал лернинг енвиронмент (СтудЕС) је одобрен за кофинансирање од стране ЕРАСМУС+ К2 програма (КА226 Партнерсхипс фор Дигитал Едуцатион Реадинесс), у оквиру позиван 2020, први круг.

Онлајн окружење је постало примарно окружење за одвијања наставног процеса током пандемије ЦОВИД-19. Наставници и студенти су заједнички препознали неискоришћен потенцијал онлајн окружења у високом образовању, као и потребу да се усвоје нови педагошки приступи који би подржали успех и већи степен ангажовања студената. Из тог разлога је циљ овог пројекта да:  

  1. Обезбеди ефективни наставни процес у дигиталном окружењу; 
  2. Обезбеди академском особљу знање, вештине и опрему (алате) како би на прави начин прилагодили широк опсег наставних метода и садржаја; 
  3. Да се ревидирају постојећи стандардни и смернице које се односе на учење у онлајн окружењу.  

На тај начин, наставници ће имати могућности да направе нове, иновативне методе за учење и користе нове педагошке приступе на задовољство како студената, тако и самих наставника. 

Као партнери, на пројекту учествују Универзитет у Београду (http://bg.ac.rs/en/university/university.php), Центар за е-Леарнинг на АГХ Универзитету науке и технологије (https://www.agh.edu.pl/en/) и Универзитет у Марибору (https://www.um.si/en/Pages/default.aspx).  

Све досадашње И будуће резултате можете пратити преко вебсајта СтудЕС пројекта (https://studes.studije.rect.bg.ac.rs), и преко ЛинкедИн профила пројекта (https://www.linkedin.com/company/74518673).