Mag. farm. Marina Manojlović

Farmaceutski fakultet

Zvanje: istraživač-pripravnik
Organizaciona jedinica: Katedra za fiziologiju
Adresa: Vojvode Stepe 450, 11221 Beograd, Srbija
Prostorija: 
Telefon: +381 11 3951-314
Email: marina.manojlovic@pharmacy .bg.ac.rs

CV


Marina Manojlović rođena je 7. oktobra 1997. godine u Jagodini. Srednju Medicinsku školu sa domom učenika „Sestre Ninković“, smer farmaceutski tehničar, završila je u Kragujevcu. Farmaceutski fakultet – Univerziteta u Beogradu, smer magistar farmacije, upisala je školske 2016/17. godine. Tokom studija bila je višegodišnji dobitnik studentskih stipendija – Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, stipendije „Dositeja“ – Fonda za mlade talente i stipendije za izuzetno nadarene studente - Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Školske 2017/18. godine pridružila se Centru za naučno-istraživački rad studenata, koji je 2020/21. godine vodila i kao predsednik. U toku studija učestvovala je u izradi četiri studentska naučno-istraživačka rada na Katedri za fiziologiju i pomagala u pripremi novog Kataloga opreme Farmaceutskog fakulteta. Završni rad pod nazivom “Volumetrijske promene struktura mozga kod CYP2C19 transgenog miša – post-mortem strukturna magnetna rezonanca na 9.4 T skeneru“ pod mentorstvom prof. dr Marina Jukića, odbranila je 21. juna 2021. godine i studije završila sa prosečnom ocenom 9.45.

Školske 2021/22. godine upisala je doktorske akademske studije na Farmaceutskom fakultetu – Univerziteta u Beogradu, pod mentorstvom prof. dr Marina Jukića. Oktobra 2021. godine izabrana je u zvanje istraživač-pripravnik u okviru institucionalnog finansiranja kroz Ugovor između Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije sa Univerzitetom u Beogradu – Farmaceutskim fakultetom.

Bila je komentor jednog studentskog naučno-istraživačkog rada i član komisije za odbranu dva završna rada na Katedri za fiziologiju. Koautor je dva rada objavljenih u vrhunskim međunarodnim časopisima, autor dva i koautor pet saopštenja na međunarodnim skupovima. Osvojila je ECNP (European College of Neuropsychopharmacology) nagradu za jedan od najboljih postera na međunarodnom kongresu u Beču 2022. godine (ECNP Poster Award), kao i nagrade za izuzetnost za izložene postere na kongresima u Beču 2022. i Barseloni 2023. godine (ECNP Excellence Award). Osvojila je i 3. mesto na Konkursu za najbolje naučnoistraživačke radove studenata doktorskih poslediplomskih studija Farmaceutskog fakulteta školske 2022/23. godine. Takođe, izabrana je i kao jedna od 100 učesnika na skupu “ECNP Workshop on Neuropsychopharmacology for Early Career Scientists in Europe” u Nici 2024. godine.

  • .