Mag. farm. Jana Ivanović

Farmaceutski fakultet

Zvanje: istraživač-pripravnik
Organizaciona jedinica: Katedra za farmakologiju
Adresa: Vojvode Stepe 450, 11221 Beograd, Srbija
Prostorija: 
Telefon: + 381 11 3951-276
Email: jana.kojic@pharmacy.bg.ac.rs

CV


Jana Ivanović rođena je 1997. u Beogradu. Osnovnu i srednju školu je završila u Ljigu, kao đak generacije i nosilac diplome „Vuk Karadžić“. Školske 2016/2017. godine upisala je Farmaceutski fakultet u Beogradu, smer farmacija. Diplomirala je 2021. godine sa prosečnom ocenom 9,42. Završni rad na temu „Uticaj izabranih supstanci sa psihotropnim dejstvom na ponašanje pacova u testu interakcije domaćina i uljeza“ odbranila je uz ocenu 10, mentor prof. dr Miroslav Savic. Tokom studiranja je bila stipendista od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Fonda za mlade talente Republike Srbije - Dositeja.

Septembar 2020. je položila kurs „Principi rada sa eksperimentalnim životinjama“ na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Nosilac je potvrde i sertifikata za rad sa eksperimentalnim životinjama u nadležnosti Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Doktorske akademske studije, modul Farmakologija, na Farmaceutskom fakultetu u Beogradu upisala je školske 2021/2022. godine, mentor prof. dr Miroslav Savić. U oktobru 2021. godine zaposlila se kao istraživač-pripravnik na Katedri za farmakologiju Farmaceutskog fakulteta u Beogradu.

Jana Ivanović učestvuje u naučno-istraživačkom radu Katedre za farmakologiju. Od oktobra 2021., angažovana je na projektu H2020 Neurotoxicity De-Risking in Preclinical Drug Discovery (NeuroDeRisk). Od maja 2022., zaposlena je putem institucionalnog finansiranja naučnoistraživačkog rada na Farmaceutskom fakultetu od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Od septembra 2023., član je projekta "Neuroimmune aspects of mood, anxiety and cognitive effects of leads/drug candidates acting at GABAA and/or sigma-2 receptors: In vitro/in vivo delineation by nano- and hiPSC-based platforms" (NanoCellEmoCog), finansiranog od strane Fonda za nauku Republike Srbije u okviru Programa IDEJE. Od januara 2024., angažovana je kao istraživač na projektu "Translational road to elucidate the effects of GLP-1 receptor agonist treatment on adipose tissue - brain axis function in cognitive processes in diabetes type 2 with concomitant obesity" (CoD-GOAT) u okviru Programa PROMIS 2023, takođe finansiranog od strane Fonda za nauku Republike Srbije.

Od oktobra 2022. godine, aktivno učestvuje u izvođenju praktične nastave obaveznih (Farmakologija 1, Farmakologija 2, Farmakoterapija) i izbornih predmeta (Farmakoterapija u pedijatriji) Katedre za farmakologiju.

Oblast istraživanja: neurofarmakologija, bihejvioralna farmakologija, istraživanje kognicije i neuroinflamacije, paradigme ponašanja, molekularne i neurohemijske korelacije.

  • .