Mag. farm. Aleksandra Jeremić

Farmaceutski fakultet

Zvanje: Istraživač-saradnik
Organizaciona jedinica: Katedra za fiziologiju
Adresa: Vojvode Stepe 450, 11221 Beograd, Srbija
Prostorija: 
Telefon: +381 11 3951-353
Email: aleksandra.jeremic@pharmacy.bg.ac.rs

CV


Aleksandra Jeremić rođena je 13.02.1997.godine u Kruševcu. Osnovnu i srednju školu (Medicinska škola Kruševac – smer farmaceutski tehničar) završila je kao đak generacije i nosilac Vukove diplome. Studije je započela 2015. godine na Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a iste je završila u septembru 2020. godine sa prosekom 9,50. Naziv teme njenog završnog rada odbranjenog na Katedri za Farmakologiju je „Vazodilatacija humanog venskog grafta izazvana (-)-epikatehinom“. Tokom integrisanih akademskih studija bila je nosilac: Stipendije Fonda za mlade talente – „Dositeja“, Stipendije za izuzetno nadarene studente - Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i višestruki dobitnik godišnje nagrade Farmaceutskog fakulteta. Nakon završetka studija, obavila je pripravnički staž u ZUA “Travčica” i bolničkoj apoteci Kliničko bolničkog centra Zvezdara, i aprila 2022. godine položila stručni ispit za farmaceute.

Školske 2020/2021. godine upisuje doktorske akademske studije na Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Beogradu - modul farmakologija pod mentorstvom dr Marina Jukića. Novembra 2020. godine izabrana je u zvanje istraživač pripravnik, nakon čega je zaposlena na projektu „Utility of plasma drug level monitoring and CYP2C19/CYP2D6 genotyping in dose personalization of antidepressants and antipsychotics“ (PsyCise) broj 6066800 u okviru Programa za izvrsne projekte mladih istraživača - PROMIS Fonda za nauku Republike Srbije. Od avgusta 2022. godine je zaposlena na projektu „A new intervention for the implementation of pharmacogenetics in Psychiatry” (PSY-PGx) broj 945151 u okviru programa Horizont 2020. Novembra 2023. godine je izabrana u zvanje istraživač saradnik.

2021. godine je volonterski učestvovala u izvođenju praktične nastave na Katedri za farmaceutsku fiziologiju Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu na predmetu Fiziologija 1. Bila je komentor dva studentska naučno istraživačka rada i član komisije za odbranu 7 završnih radova studenata integrisanih akademskih studija na Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Autor je 2 rada objavljenih u istaknutom nacionalnom časopisu i 2 saopštenja na međunarodnim skupovima. Osvojila je dva puta ECNP (European College of Neuropsychopharmacology) nagradu za izuzetnost za izloženi poster na međunarodnim kongresima održanim u Beču, Austrija 2022. godine i u Barseloni, Španija 2023. godine.

Istraživački interes: psihofarmakologija, farmakogenetika i precizna medicina.

  • .